Transformatie

Wij geloven in gelijkwaardigheid en gelijke kansen. We vertalen dat naar concepten gericht op inclusie. Zo weten we alles van WCAG (Web Content Accessibility Guidelines). We toetsen website van overheden op toegankelijkheid. We adviseren en trainen communicatiemedewerkers op dat gebied. En zetten AI in voor mensen die minder taal en/of digitaalvaardig zijn.

WCAG.nl

Bij WCAG.nl weten we alles van de Web Content Accessibility Guidelines. Oftewel: hoe maak je een website of app bruikbaar voor iedereen. Ook voor mensen die visueel, auditief, cognitief of motorisch beperkt zijn. We auditeren websites. We adviseren hoe dit te verbeteren en we trainen webredacties om het beter te kunnen doen.

Ga naar wcag.nl voor meer informatie.

WCAG training

We trainen al jaren webredacties van overheden en webbureaus voor de techniek. Binnenkort gaan we hiervoor een aparte website lanceren genaamd wcagtraining.nl. Dan wordt het mogelijk om niet alleen in huis trainingen te boeken, maar ook e-courses te volgen online. Tot die tijd kun je kijken op wcag.nl en wcag.eu.

WCAG onderzoek

Onderzoekers naar digitale toegankelijkheid moeten op een vaste wijze rapporteren. Dat is vastgelegd in de WCAG-EM. Voor ons audit- en adviesbureau WCAG.nl hebben we hiervoor eigen software ontwikkeld die het werk sneller en effici├źnter maakt. Inmiddels zijn we zover dat een aantal andere bureaus hier ook gebruik van maken. Heb jij interesse in een demo? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contactpagina

WCAG kennisbank

WCAG.nl heeft als aanjager van digitale toegankelijkheid een kennisbank gebouwd voor communicatiemedewerkers, ontwikkelaars en vormgevers. Deze kennisbank is in beta gelanceerd en uitsluitend op uitnodiging te gebruiken. Wil jij ook toegang krijgen? Meld je dan aan voor de pre-launch (hier zijn geen kosten aan verbonden).

Meld je aan voor de kennisbank

WCAG-assistent

Stel je voor dat je alle kennis van digitale toegankelijkheid in een kennisbank hebt. Zou het dan niet handig zijn dat je in plaats van alleen maar kunnen zoeken, je dit systeem ook vragen kunt stellen? Dat is de WCAG-assistent. Door middel van slimme algoritmes trainen we een AI om begrijpelijke antwoorden te formuleren op complexe vragen. Het protype wordt nu getest door een pilot groep.

Meld je aan voor de WCAG-assistent